Kakovostna, strokovno izvedena vgradnja stavbnega pohištva je, poleg razvoja in proizvodnje, bistvenega pomena za pravilno delovanje in dolgo življenjsko dobo vaših novih oken, vrat in drugih gradbenih elementov.
V KL fenstar stavbno pohištvo posvečamo posebno pozornost vgradnji, saj želimo zadovoljiti tako vaše želje in potrebe kot zahteve najrazličnejših tehničnih, okoljskih in energetskih standardov. Pri sami izvedbi zaščitimo delovišče, dostope in drugo kupčevo lastnino. Najkakovostnejši vgrajeni materiali, bogate izkušnje in stalno izobraževanje naših izvajalcev pa so garancija za kvalitetno opravljeno storitev.

Za način in vrsto vgradnje se s stranko dogovorimo že ob sestavi ponudbe. Na voljo je več različnih storitev, ki jih nudimo:

Demontaža in odvoz starih elementov

Demontažo opravimo z minimalnimi poškodbami ometov in drugih zidnih oblog ter brez poškodb na pohištvu, talnih oblogah in okolici. Demontirane dele odpeljemo na odpad, še prej pa sortiramo po vrstah odpada.

Vgradnja brez dodatnih del

Gre za osnovni postopek vgradnje, pri katerem stavbno pohištvo vgradimo v pripravljeno odprtino in zatesnimo rege med elementi in zidom. Vgradnjo brez dodatnih del običajno opravljamo pri novogradnjah, seveda pa je možna tudi pri starogradnjah, ko gre za zamenjavo starih elementov z novimi. V tem primeru kupec sam poskrbi za demontažo in odvoz starih elementov.

Vgradnja po smernicah »RAL«

Gre za dodatno zapiranje rege med stavbnim pohištvom in zidom s paroprepustnimi folijami ali trakovi in drugim zahtevam prilagojenimi tesnilnimi sredstvi. Na ta način zagotovimo zaščito tesnilne pene ali traku pred vdorom vlage, tako od zunaj kot od znotraj. V regi med elementi in zidom na ta način zagotovimo optimalne pogoje (minimalno nihanje temperature, suho tesnilno sredstvo) in posledično boljšo izolativnost obdelanega področja. Tovrstno vgradnjo priporočajo tako energetski kot okoljski standardi.

Obdelava zidov ob elementu (t.i. špalet)

Ponujamo saniranje manjših poškodb in odrgnin na ometih z uporabo mavca in drugih gladilnih mas ter kompleksnejše oblačenje t.i. »špalet« z mavčnokartonskimi ploščami na ustrezni podkonstrukciji, zaključeno z vogalniki, osnovnim nanosom gladilne mase in akrilnim kitom.

Vgradnja pokrivnih profilov

Z vgradnjo pokrivnih profilov zapiramo oz. zaščitimo rege, zapolnjene s tesnilno maso. Pokriovne profile običajno kombiniramo z enostavnejšim saniranjem poškodb na »šplaetah«. Pri vgradnji po smernicah »RAL«, kjer je rega s tesnilnim sredstvom zaprta s paronepropustno folijo, pa jih uporabljamo kot zaščito folije pred mehanskimi poškodbami.

Pokrivni profili različnih oblik so primerni tudi za izdelavo raznih premostitev in posebnih zaključkov med starimi (demontiranimi) in novimi elementi, pri nestandardnih detajlih izdelave ali vgradnji starih elementov, ki jih ni bilo mogoče predvideti.

Vgradnja senčil in okenskih polic

Vgradnja je prilagojena posameznemu tipu senčil oziroma okenskih polic iz našega prodajnega programa.
Spletne strani na domeni kl-fenstar.si uporabljajo piškotke za svoje delovanje in analizo.
Izberite ali sprejmete ali zavrnete uporabo piškotkov:
Ne strinjam se